16 Eylül 2017

iPhone X ve Galaxy Note 8 karşılaştırma detayları haberimizde

Apple'ın şimdiye kadarki en büyük telefonu olan iPhone X, en büyük rakibi Samsung'un yeni phablet amiral gemisi Galaxy Note 8'e karşı. Acaba hangisi daha iyi?

iPhone X ve Galaxy Note 8 karşılaştırma!

Apple'ın şimdiye kadarki en büyük telefonu olan iPhone X, en büyük rakibi Samsung'un yeni phablet amiral gemisi Galaxy Note 8'e karşı. Acaba hangisi daha iyi?

iPhone X ve Galaxy Note 8 karşılaştırma!

Teknoloji harikası ve oldukça pahalı olan iPhone X ve Note 8 birbirinden farklı özelliklere sahipler. Phablet segmentinin en iyi telefonlarını sizler için karşılaştırdık.

iPhone X tanıtıldı! İşte tüm özellikler! iPhone X tanıtıldı! İşte tüm özellikler!
iPhone X nihayet resmi olarak tanıtıldı. iPhone X özellikleri, iPhone X çıkış tarihi, fiyatı ve...

Tasarım

IPhone X ve Samsung Galaxy Note 8'in tasarım açısından benzerlikleri var. Her ikisinin de arka tarafı tamamen camdan oluşuyor. Ayırca metal bir çerçeveye sahipler. iPhone X'in köşeleri daha eğri ve ön tarafı kamera ve sensörlerin olduğu kısım hariç tamamen ekrandan oluşuyor.

Galaxy Note 8'de ise ekranın hem üstünde hem de altında ince birer çerçeve bulunuyor. Tasarım olarak Note 8 kavisli bir yapıya sahipken iPhone X'in düz bir yapısı var.

Galaxy Note 8 tanıtıldı! İşte tüm detaylar! Galaxy Note 8 tanıtıldı! İşte tüm detaylar!

Galaxy Note 8 resmi olarak tanıtıldı ve bizde tüm detayları bir araya getirdik. Galaxy Note 8...
Samsung Galaxy Note 8, 162.5 x 74.8 x 8.6 mm boyutlara ve 195 gram ağırlığa sahip. iPhone X ise 143.6 x 70.9 x 7.7 mm boyutlarında ve 174 gram ağırlığında. Dolayısıyla Note 8 iPhone X'e göre daha büyük ve daha ağır bir telefon.

IP68 sertifikası ile 1.5 metre derinlikteki suda 30 dakikaya kadar su geçirmeden kalabilen Note 8, Orkide Grisi, Gece Siyahı ve Altın Sarısı renkleri ile piyasaya çıkacak. IP67 sertifikalı iPhone X ise 1 metre derinliğindeki suda 30 dakikaya kadar kalabiliyor. iPhone X, Uzay Grisi ve Gümüş renk seçeneklerine sahip.

Ekran
iPhone X'in ön yüzü tamamen ekrandan oluşuyor. Apple, bunu sağlayabilmek adına ana ekran tuşundan ve Touch ID'den feragat etmek zorunda kaldı. iPhone X'in ekran-kasa oranı 82.9. Galaxy Note 8'in ise ekran-kasa oranı ise 83.3. Note 8 ekranının altında ve üstünde çerçeveler yer alıyor.

Galaxy Note 8'in 6.3 inçlik ekranı inç başına 521 ppi piksek yoğunluğuna ve 1.440 x 2.960 QHD+ çözünürlüğe sahip Süper Amoled bir ekran. iPhone X'in ise , 458 piksel yoğunluğuna ve 1,125 x 2,436 çözünürlüğe sahip 5.8 inçlik OLED Süper Retina bir ekranı var.

iPhone X ön inceleme! iPhone X ön inceleme!

iPhone X ön inceleme videomuzda, Apple'ın 10. yıla özel tanıtılan akıllı telefonuna yakından...
Her iki telefon da HDR'yi destekliyor. Ancak iPhone X'in ekranı farkı basınç seviyelerine tepki vermesini sağlayan 3D Touch özelliğine ve çevredeki ışığı temel alarak beyaz dengesini otomatik olarak ayarlan True Tone Display özelliklerine sahip. Buna karşılık Note 8'in ekranı daima açık modu ve S Pen kullanımı öne çıkıyor.

Note 8, Samsung'un sonsuz ekran olarak ifade ettiği kavisli bir ekrana sahip. Bu ekrandaki kısayollar sayesinde menüler arasında hızlı geçişler yapılabiliyor. iPhone X ise düz bir ekrana sahip.

0 Yorum:

Yorum Gönder